Grupparbetet om demokrati och diktatur är nu klart och eleverna har börjat att redovisa. Efter redovisningarna fortsätter vi med demokratin i Sverige och de grundlagar vi har. I no har vi testat hur de fem okända ämnena reagerar när de blandas med jod. Nästa vecka fortsätter vi och kommer bland annat att testa hur de reagerar med rödkålssaft. I matte har vi har börjat arbeta med ett kapitel som handlar om procent. I svenska har vi börjat skriva dikter. I klassen kommer vi tillsammans att välja ut dikter som sen skickas vidare till en poesitävling.

På torsdag 15 april är jag ledig och då kommer klassen, under mina lektioner, att ha vikarie. Det är Ara som ska vara vikarie och honom har de träffat förut.

Läxor
Matte: Träna på multiplikationstabellerna 0-6. På onsdag 14 april blir det läxförhör.
Svenska: Läsa ur en bok minst 20 minuter per dag.
So: Titta på Lilla Aktuellt minst två gånger per vecka. Lilla Aktuellt finns på svt-play. Varje avsnitt är ca 12 minuter långt.