Den här veckan har vi skrivit tidningsnotiser. Vid två tillfällen har vi sedan läst varandras texter och arbetat med kamratrespons. Alla har arbetat riktigt bra med detta. Nästa vecka är det dags att bearbeta och förbättra sin egna text utifrån responsen.

Vi har även läst om blommans delar, blommor om våren och pollinering. I historia har vi fortsatt arbeta med medeltiden och i mattematik har vi börjat med ett kapitel som handlar om vinklar och skala. I engelska har en del skrivit djurgåtor, medans andra har skrivit fakta om djur.

Den här veckan har eleverna haft idrott i Valsta, och det ska de ha även nästa vecka.

Den här veckan har eleverna vid några tillfällen fått fundera på var de befinner sig när det gäller att bidra till arbetsro i klassrummet. Se bilden på ”trappan” nedan. Vi kommer att arbeta vidare med ”trappan” nästa vecka

Till nästa vecka har klassen två läxor. Det är:
– Engelska till tisdag 12/5. Skriv om ett husdjur, riktigt eller påhittat.
– No till fredag 15/5. Träna på blommans olika delar och namn på
  några vanliga vårblommor.