I historia har vi fortsatt att arbeta med vikingatiden och har den här veckan har vi bl.a. läst om Sveriges första stad Birka och vikingafärder i öster och väster. I no har vi gjort experiment och läst om luft. I svenska har vi läst ut boken Flickan utan minne, och nästa vecka är det dags att skrivna egna slut på boken. I engelska har vi bl.a. haft samtalsövningar och läst en saga tillsammans på Oxford Owl. Alla har även själva lyssnat på och läst en bok på Oxford Owl (www.oxfordowl.co.uk). Vi har också varit in på IST och tittat på omdömena från höstterminen.

Klassen är anmäld till Mattematchen 2020, det är en mattetävling på nätet som pågår i två månader. Vi startar på måndag och kommer att arbeta med programmet 10 Monkeys Math World en stund varje dag. Programmet kommer att finnas tillgängligt under vardagar mellan kl 7:00 – 14:00 fram till den 3:e april. Mer information finns på www.mattematchen.se. Man kan också provspela på deras hemsida.

Nästa vecka, på torsdag 6/12, ska vi gå på Kulturskolans föreställning i Kulturum. Föreställningen börjar redan kl 8.45, så att det är viktigt att komma i tid på morgonen.

På måndag 10/2 är det studiedag för lärarna och alla elever är då lediga. Både skola och fritids är stängt.