Ni har kanske hört att vi har gjort många prov den här veckan. Det har inte varit prov som eleverna ska träna inför, utan test i läs- och hörförståelse på engelska. Vi har inte bara gjort prov under engelsklektionerna, utan vi har även läst och lyssnat på böcker på www.oxfordowl.co.uk. Det är en bra sida för de som vill utveckla sin engelska läsförståelse. Samtidigt som man läser kan man lyssna på texten och till de flesta böcker finns många bilder som stöd. Det finns böcker på olika nivåer. Vill man kan man även logga in hemma för att fortsätta läsa sin bok eller läsa en till.

I no har vi läst om vattnets olika former (fast, flytande och gas) och pratat om vattnets kretslopp. Vi fortsätter att läsa om vattnets kretslopp nästa vecka och avslutar då med ett läxförhör/prov på torsdag 12/12. Eleverna har fått med sig material (text, bilder och länkar till filmer) med sig hem i dag. Detta material finns även utlagt på Teams.

För någon vecka sedan var vi till biblioteket och lånade böcker. Vi kommer inte hinna åka dit igen den här terminen med klassen, men om man tar med sig sina låneböcker till skolan på tisdag så tar jag med mig dem till biblioteket på tisdag eftermiddag.

Nästa vecka uppmärksammar vi att det är Nobeldagen på tisdag 10/12 och går och ser skolans luciatåg på fredag 13/12.

På fredag 13/12 kommer vi även att titta på film och fika. Alla tar med sig eget fika hemifrån. Man får ta med sig fikabröd, t.ex. kakor och bullar, men inte chips och godis. Läsk med kolsyra är inte tillåtet, men saft och festis går bra att ta med sig.