Den här veckan har vi börjat arbeta med kapitlet Multiplikation och division i matteboken och vi har gjort flera tabelltest för att kolla av vad eleverna redan kan. Till nästa vecka har alla fått en individuell läxa att träna på vissa eller alla multiplikationstabeller. I inlägget nedan har jag gett tips på internetsidor där man kan träna multiplikation. Tabelltestet har vi på torsdag 5/12.

I no har vi läst om vatten och även gjort ett till enkelt vattenexperiment. I so håller eleverna på med egna arbeten om ett landskap som ska redovisas i en Power Point. Jag har idag delat ut det sista namngeografiprovet med en sammanställning av resultatet från föregående prov.

Under bildlektion pratade vi om primära färger och sekundära färger Eleverna fick sedan måla ett paraply i färgerna gul, orange, röd, lila, blå och grön, och de fick då bara använda de primära färgerna gul, röd och blå.

I år kommer det inte vara någon julavslutning ute på skolgården utan varje klass har en samling i sitt klassrum mellan 16.30 – 17.30 på onsdag 18/12. Julavslutningen är obligatorisk för alla elever.

Jag vill påminna om att Jessica ibland lägger ut information på rektorsbloggen. Vad hon skriver kan ni läsa här:  http://rektor.tingvallaskolan.se/