I so har vi under veckan arbetat med jordens yttre och inre krafter. Vi har läst, tittat på filmer och svarat på frågor i ett häfte. I no har vi läst om ljus och även gjort ett experiment som har med ljusets brytning att göra. Vi har också läst om hörseln och örat. I matte har vi fortsatt med kapitlet om decimaltal. Eleverna har också fått tillbaka sitt matteprov och vi har gått igenom svaren på detta prov. I engelska har vi läst ett nytt kapitel som handlar om filmer och tv-serier och vi har även pratat om hur man böjer adjektiv. I svenska har vi arbetat med kapitel 4 i boken Pärlor av glas.

Nästa vecka fortsätter vi arbeta med boken Pärlor av glas. Det var egentligen tänkt att författaren Camilla Lagerqvist skulle besöka oss nästa vecka, men på grund av rådande situation med Covid 19 är författarbesöket uppskjutet till våren. Vi hoppas att det då blir av och att vi får träffa författaren till boken som vi läser nu.
I matte fortsätter vi arbeta med decimaltal och i no ska vi läsa om ljud och också om smak, lukt och känsel. I geografi avslutar vi arbetet med jordens yttre och inre krafter.

Till nästa vecka har eleverna en engelskläxa och en matteläxa. Båda läxorna finns i den blå läxboken och den ska lämnas in senast torsdag 19/11.

På fredag 20/11 har eleverna geografiprov om jordens yttre och inre krafter. På måndag kommer alla att få material med sig hem att träna på.