Nästa vecka har det gått fyra veckor sedan vi var på biblioteket sist och det är då dags att lämna tillbaka de böcker vi lånade då. Vi åker till biblioteket på onsdag 13/11 så ta med böcker som ska lämnas tillbaka och lånekort.

Det är barnboksvecka nästa vecka och vi uppmärksammar det med olika aktiviteter på torsdag förmiddag. På fredag kommer skolans bibliotek att invigas.

Till fredag 15/11 har eleverna en engelskläxa. Orden finns som vanligt att träna på, på glosor.eu. Man ska även skriva fem meningar på engelska på pappret som delades ut idag.

Vi kommer under tre veckor framöver ha prov på Sveriges namngeografi enligt följande:

Vatten och berg: Torsdag 14/11
Tätorter och landsdelar: Torsdag 21/11
Sveriges landskap: Torsdag 28/11

Nivå 1                                 Nivå 2                                  Nivå 3

Du har grundläggande kunskaper om Sveriges namngeografi.

För nivå 1 (godkänt) krävs att du klarar 20 av 50 poäng på de olika namngeografiproven på Sveriges landskap, tätorter, vatten, berg och landsdelar.
Du har goda kunskaper om Sveriges namngeografi.

För nivå 2 krävs att du klarar 32 av 50 poäng på de olika namngeografiproven på Sveriges landskap, tätorter, vatten, berg och landsdelar.
Du har mycket goda kunskaper om Sveriges namngeografi.

För nivå 3 krävs att du klarar 42 av 50 poäng på de olika namngeografiproven på Sveriges landskap, tätorter, vatten, berg och landsdelar.

https://online.seterra.com/sv/  finns det olika geografispel där du kan träna på Sveriges namngeografi.

Eleverna har idag fått med sig ett häfte hem med de olika kartorna de ska träna på. Till provet på torsdag är det endast den första karta (vatten och berg) man behöver träna på.

På proven kommer inte de olika platserna ha samma nummer som på träningskartorna. Du ska kunna både namn och läge.

Vänliga hälsningar Malena