Den här veckan har alla som varit på plats redovisat sin PowerPoint – This is me. Det känns jättekul att alla har vågat komma fram och redovisa framför klassen på engelska. Även publiken har varit bra, lyssnat på sina klasskamrater och gett dem två stjärnor och en önskan.
I no har vi läst om naturen på hösten, i so har vi last om vad vi får från berggrunden och haft nutidskryss. I svenska har vi sökt och sorterat information om älgen. Efter lovet ska vi skriva en gemensam text om älgen och därefter kommer eleverna få skriva en egen text om ett annat svenskt däggdjur. I matte arbetar vi med olika längdenheter; meter, decimeter, centimeter och millimeter. Öva gärna hemma på att mäta olika saker med linjal, måttband och tumstock.

På tisdag 5/10 ska vi åka skridskor i ishallen. Om man har egna skridskor och hjälm ska man ta med dessa. Har man inte egna skridskor så finns det att låna, men det räcker inte till alla utan man får turas om. Vi åker buss ner till ishallen, men promenerar tillbaka till skolan efter lunch. Lunchen får vi från skolan, och om man vill får man själv ta med sig varm choklad och en bulle.

Vecka 44 har vi höstlov och skolan börjar åter igen på måndag 4/10.

Jag önskar er alla ett riktigt skönt höstlov!