Det är höst och nu kallare både på mornar och under dagen. Jag vill påminna om att det är viktigt att klä sig varmare nu så att man inte fryser under rasterna. Även i klassrummet kan det vissa dagar kännas lite kallt. Det är bra att ha med sig en långärmad tröja och inte bara en t-shirt under jackan.

Nästa vecka ska vi i svenska slutföra arbetet med tidningen. I so fortsätter vi arbetet med Norden och i matte fortsätter vi att arbeta med geometrikapitlet. I engelska ska vi öva på hur man skriver substantiv i plural (inte bara pluraländelsen -s). I no ska vi läsa om hjärnan och nervsystemet.

På torsdag 22/10 blir det utflykt till Sigtuna med Naturskolan. Temat för dagen är Teknikutveckling. Vi kommer att hålla till vid Sigtuna Museum och stora delar av dagen sker utomhus, så ta med kläder och skor för att vara utomhus, även om det regnar. Vi får lunch där, men alla behöver ta med en vattenflaska. Ta även med en frukt eller smörgås till mellanmål. Vi hämtas med buss vid skolan kl 8.15 på morgonen och beräknas komma tillbaka någon gång mellan 13.30 och 14.00. Tyvärr kommer jag inte kunna åka med till Sigtuna för jag har en viktig tid hos sjukgymnasten. Det blir istället Lotta som åker med klassen till Sigtuna.

Till nästa vecka har eleverna både en matteläxa och en engelskläxa. De finns i den lila läxboken och ska lämnas in senast på fredag 23/10.