Den här veckan har varit kortare för eleverna, men vi har hunnit jobba med många olika saker. I no har vi läst om gravitationskraft och friktionskraft, i matematik har vi fortsatt arbeta med procent och i engelska har vi läst ut boken Percy and the Pirates. I so har vi börjat arbeta med frihetstiden.

Nästa vecka ska vi avsluta arbetet med boken Eldens hemlighet och i so fortsätter vi arbeta med frihetstiden. I no kommer vi att läsa om centripetalkraft, tyngdpunkt och kraft och motkraft. I matte har vi prov på procent och börjar även med ett nytt kapitel som handlar om geometri (area och olika geometriska objekt). I engelska ska vi ett tag framöver arbeta med What’s Up.

På utvecklingssamtalen har vi tagit upp att vi under terminen kommer att börja använda lärplattformen Unikum. Från och med nästa vecka kommer veckobreven att läggas ut på Unikum, så har ni ännu inte laddat ner appen ska ni göra det nu.

Läxor och prov nästa vecka
Franska: Läxa till på tisdag för alla elever som läser franska.
Matematik: Matteprov på procent på onsdag 6 oktober. Eleverna har idag fått med sig uppgifter hem att träna på.
Engelska: Glosor till på torsdag 7 oktober. Orden kommer eleverna att få på måndag.

Hälsningar Malena och Peder