Hej allihopa!                                                 Märsta 090913

Vi har haft en trevlig vecka med både svampplock och Tingvallajoggen. I matematik har vi fortsatt räkna i matteboken, men har även arbetat med problemlösning. I engelska har vi bland annat skrivit dialoger och sett ett avsnitt av Muzzy.

På tisdag 17/9 fortsätter vi med utvecklingssamtal för flera elever och lektionerna slutar då kl 12.50.

Nästa vecka på onsdag ska vi till biblioteket för att låna böcker. Jag får låna några böcker som vi kan ha i klassrummet på mitt lärarkort, men om man vill låna hem böcker måste man låna dem på sitt eget lånekort. Så, om man har ett eget lånekort är det bra att ta med det på onsdag.

Till fredag 20/9 har eleverna en no-läxa om svamp. Det är ingenting nytt utan vi har läst om svamp tillsammans i klassrummet, vi har sett film och vi har under veckan plockat in svamp som vi har undersökt och beskrivit. På fredag blir det läxförhör och eleverna har fått med sig uppgifter hem att träna på.

Till fredag nästa vecka kommer eleverna även att få en matteläxa på bingel.

Det har kommit till vår kännedom att det går löss på skolan. Det är bra om ni kontrollerar era barns hår hemma och viktigt att ni behandlar om ni hittar något.