Veckobrev vecka 34

Hej allihopa!
Den här veckan har vi fortsatt att läsa om att bygga stabilt i teknik, och nästa vecka kommer vi att bygga hus av kartong. I historia läser vi om stormaktstiden och har just börjat läsa om Vasaskeppet. I matte fortsätter vi att arbeta med decimaltal och i engelska med samtalsuppgifter och serien Desperados. I svenska arbetar vi med boken Eldens hemlighet av Henning Mankell.

Även i år har vi långa förmiddagar och äter inte lunch förrän kl. 12.00. Mellan förmiddagsrasten och lunch har vi ett arbetspass på 130 minuter och det är då många som blir hungriga och trötta efter ett tag. Det är bra om man tar med sig en frukt eller smörgås att äta m det behövs. Det är okej att äta under lektionen när man sitter och arbetar.

Frågan om man får ta med sig elsparkcyklar till skolan har kommit upp. Det här är vad som har beslutats:
Elsparkcyklar har börjat dyka upp även här hos oss. Det är låsa fast vid cykelställ som gäller, eget ansvar och skolan ersätter inte om den blir stulen eller förstörd. Inga elsparkcyklar eller cyklar för den delen inne i klassrum eller skolan. Hjälm är det lag på tills man fyller 15, vilket gäller alla elever.

Nästa vecka ska vi följa en ritning och bygga modeller av hus i kartong. Jag har samlat en hel del kartonger, men är osäker om det kommer att räcka. Har ni tomma kartonger hemma, som ändå ska kastas tar vi tacksamt emot dem.
https://www.youtube.com/watch?v=h5c-R8_CSOo

Tider för utvecklingssamtal kommer jag att maila er nu i eftermiddag.

Ha en trevlig helg!
Hälsningar Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *