Det har varit en kort skolvecka, men vi har ändå hunnit att arbeta med en hel del. I svenska har vi börjat arbeta med den skönlitterära boken Flickan utan minne, i matte har vi övat på att räkna multiplikation med uppställning och med minnessiffror, och vi har gjort egna uppgifter. I engelska har vi arbetat med ett nytt kapitel i boken och vi har övat på verb i presens tredje person. I no har vi läst om vatten som lösningsmedel och sett film. I so har vi haft en kort repetition av forntiden. Det här var några av de saker vi har arbetat med under de här tre dagarna.

Onsdagen 12/2 och tisdagen 18/2 kommer vi att ha elevledda utvecklingssamtal. Jag återkommer i början av nästa vecka med förslag på tider.

Under höstterminen samlade klassen ärtor under lektionstid. För en lektion där det var lugnt och alla jobbade bra blev det 10 ärtor till samlingen. Om det var någon som pratade rätt ut eller störde blev det avdrag. För det mesta blev det många ärtor varje lektion och vi fyllde hela röret som behövdes för en belöning. Vi har röstat i klassen och de flesta ville som belöning åka till leklandet Exploria. Att det blir just Exploria, som ligger i Fitja, är att de har erbjudit klasser gratis inträde till leklandet under en period (inte till extraaktiviteter).
Vi har bokat och fått en tid på torsdag 23/1. Det blir en heldagsutflykt. Vi har ingen extrapersonal på skolan som kan följa med så för att vi ska kunna göra den här utflykten behöver vi två föräldrar som kan följa med. Om du har möjlighet att följa med maila mig då så fort som möjligt på: malena.lundqvist@edu.sigtuna.se
Mer information om utflykten kommer nästa vecka.

Kom ihåg vecka 3
måndag                      ta med idrottskläder
tisdag
onsdag                        ta med idrottskläder