Vi har haft en bra första vecka där vi har arbetat med många olika saker. I religion har vi börjat läsa om judendomen och i svenska har vi fortsatt arbeta kring boken Pärlor av glas. I no har vi läst om energiprincipen och energiomvandling. Nästa vecka kommer vi att läsa om olika energikällor. I matte har vi börjat arbeta med statistik och arbetar då med olika typer av diagram och lägesmåtten typvärde, median och medelvärde. Under engelsklektionerna har vi sett första delen av Max’s Movie och vi har även skrivit texter som sedan ska bearbetas och förbättras.

Till nästa vecka har eleverna en matteläxa som ska lämnas in senast torsdag 21/1.

Idag har eleverna slutat lite tidigare. De stod och väntade länge på bussen till idrotten, men ingen buss dök upp och alla började frysa. Eleverna och Ziad kom till mig (som då hade lektion i 5b) och frågade om de i stället fick gå till idrottshallen I Valsta. Vi kom överens om att de skulle gå tillsammans med Ziad. Innan klassen kom ur synhåll från skolan såg de att bussen kom så de vände och gick tillbaka. Tyvärr fick de inte åka med bussen och det verkar bero på någon missuppfattning i bokningen. Eftersom idrottslektionen redan borde ha börjat och det inte fanns någon buss att åka tillbaka med tog vi beslutet att de elever som inte har fritids fick gå hem.