I dag har alla elever fått med sig en mapp hem med arbetsuppgifter som ska göras hemma om det beslutas att alla skolor ska stänga under en period. Om skolorna inte stängs ner ska mappen tas med tillbaka till skolan på måndag.

Förutom de arbetsuppgifter som finns i mappen kommer vi att lägga ut arbetsuppgifter på Teams som också ska göras varje dag. För att eleverna ska ha koll på vad de ska jobba med om det blir hemundervisning så finns också en checklista och instruktioner med i mappen.

Vid en eventuell stängning av skolan är det viktigt att förstå att man inte är ledig, utan det är skola hemifrån. Det är bra med rutiner och bra att börja sin skoldag i vanlig tid kl 8.10. Jag kommer vid en eventuell stängning att arbeta vid datorn och finns tillgänglig under hela skoldagen, men inte efter arbetsdagens slut. Jag kan då nås på elevernas Teams eller på mail: malena.lundqvist@edu.sigtuna.se

Om skolan stänger kommer det att finnas möjlighet att hämta arbetsmaterial och iPad för de som inte har varit på skolan idag. Jag återkommer i så fall med tid senare.

Om skolorna inte stänger har vi lektioner som vanligt. Undantaget är idrotten som kommer att vara på skolan, antingen teori, eller utomhusaktiviteter som inte kräver ombyte.