Veckobrev vecka 10

Hej allihopa!

Den har veckan har vi använt komplementfärgerna (röd-grön, blå-orange och gul-lila) under bildlektionen, på engelskan har vi arbetat med ett nytt kapitel i boken och under svenskan arbetar vi med hur återberättande texter är uppbyggda. I matte arbetar vi med kapitlet om tid så de som känner sig osäkra på analog och/eller digital tid kan gärna träna extra hemma. Det finns bra övingar både på Bingel och Elevspel. I no har vi börjat arbeta med NTA-lådan kretsar kring el. Det första praktiska uppdraget var att få en liten glödlampa att lysa med hälp av ett batteri och en ledningstråd. Det var svårt till en början och koncentrationen var stor, men till slut lyckades alla. 

Till nästa vecka har eleverna några läxor/prov. Det är dessa:

Matteläxa till tisdag 10/3. Läxan handlar om tidsomvandling och finns endast i pappersform. Flera har redan lämnat in läxan.

Historieprov på onsdag 11/3. Eleverna har fått med sig texten hem i pappersform och jag kommer också att lägga ut den på Teams. På måndag och tisdag kommer vi att öva inför provet tillsammans i klassrummet. 

Engelskläxa till torsdag 12/3. Orden finns att träna på på glosor.se. Förutom orden ska fem meningar skrivas på engelska på papperet som eleverna har fått med sig hem.

Jag vill informera om att det finns hårlöss på skolan, så det kan vara bra att ta en extra titt hemma med luskam.

Ha en trevlig  helg!

Hälsningar Malena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *