Veckobrev V5

Hej!

Så har ännu en vecka bara susat förbi. Vädret har ju skiftat otroligt mycket så det är viktigt att barnen både har kläder som tål kyla och kläder som tål väta på skolan. Ha gärna extra kläder med barnen till skolan eller i deras låda.
I måndags hade vi inte idrott, istället var vi och badade i torsdags. Eleverna tyckte det var jätteroligt att bada och vi hade en underbar idrottslektion. Det snöade en hel del den dagen så vi fick kämpa lite för att komma fram till simhallen och eleverna passade på att leka med snön medan vi gick till simhallen.
På musiken så har vi börjat träna på olika låtar som vi kommer sjunga på kulturskolans uppfinnarverkstad. Detta kommer att äga rum på kulturskolan den 13/3. Mer information om det kommer längre fram.
I svenska har vi jobbat med läsförståelse, skrivit egna sagor och jobbat med text samtal.
I matte har vi börjat jobba med klockan och kommer fortsätta med det ett tag framöver. Vi hade även olika stationer där vi tränar på problemlösningar och olika räknestrategier.
I NO fortsätter vi med rymden och denna veckan har vi skrivit fakta om olika planeter och gjort fina egna planeter. Det ska bli roligt att visa er allt när ni kommer på utvecklingssamtalet, barnen är väldigt stolta över sina arbeten.
Vi hade klassråd den här veckan och arbetat med arbetsro, eleverna fick berätta hur de själva skulle vilja ha det under lektionen och vi påminner oss ständigt om detta nu. Vi har börjat förbereda oss inför utvecklingssamtalet nu; eleverna har fullt i IUP (individuell utvecklingsplan) som vi ska sedan ska diskutera under utvecklingssamtalet.

Vi önskar er en trevlig helg
Anna & Safka