Veckobrev v.7  15/2 – 19/2 2016

I måndags började veckan i gympasalen. Vi sjöng och övade till föreställningen med vintertema som vi ska framföra för föräldrarna torsdag den 25/2 kl. 16.00. Därefter hade vi idrottslektion där vi fick träna samarbete med fallskärmen. Vi lekte också lekar med vintertema.

I tisdags jobbade vi vidare med bokstäver på olika sätt. Vi fick skriva på ipads , arbeta i bokstavshäftena, leta ord gemensamt och göra collage. Veckans bokstäver är Mm och Aa. När vi såg på utbildningsradions program ” Bokstavslandet” så handlade det mycket om ordet mat.

På tisdagen hade också Mariam sin födelsedag och hon fick önska en lek och vi sjöng för henne. Grattis !

Några barn hade också sina utvecklingssamtal med Åsa. På onsdag i nästa vecka den 24/2 finns ett fåtal tider kvar att boka in. Ni som ännu inte satt upp er för en tid får ta kontakt med Åsa .

I onsdags jobbade vi med Bornholm där vi lyssnar efter ljud och hör vilket ord det blir om man väntar någon sekund mellan ljuden. Alla kämpar på bra.

Vårt arbete med hur djur klarar sig på vintern fortsatte med att vi har gjort en gemensam bild där barnens djur har avbildats och klistrats upp på ”rätt” plats på bilden. Myrorna ligger långt ner i stacken, ormar och maskar nere i jorden, harar, rävar, älgar, renar , vargar på marken och fjärilar under barken på träd. Fåglar flyger. Några fåglar har flugit iväg till varmare ställen.

I torsdags var vi i konst- hallen och fick pröva på att arbeta där. Barnen kan berätta om hur det gick.

Nästa vecka:

På tisdag den 23/2 har vi skridskodag i ishallen hela dagen ! Vi börjar och slutar som vanligt i skolan. Ta med skridskor, hjälm och ev. lite dricka, frukt eller smörgås. Vi äter lunch i ishallen som vi tar med från skolan . Detta är en friluftsdag för hela skolan tillsammans. Hoppas att det blir en härlig dag.

På torsdagen 25/2 har  fritids sin föreställning med ” vintermusikalen Frost” kl.16.00 i idrottssalen.

Kom ihåg att lämna in lapparna om Påsklovet till fritids.

Trevlig helg ! Åsa och Annika

ABOKSTAVEN