Veckobrev V. 7

Hej!

Ännu vecka är förbi och nu är det bara en vecka kvar innan det är dags för sportlovet.

Den här veckan har vi fokuserat mycket på hur en förklarande text är uppbyggd och hur skriver ni en förklarande text. Vi har även tränat på verb i present form.

I Matte jobbar vi fortfarande med klockan och jag skulle uppskatta om ni kunde träna lite mer med era barn hemma! Klockan är ganska svår att lära sig då vi arbetar både med den digitala och analoga så extra träning hemma behöver alla.

I SO har vi gjort klart bronsålder och eleverna fick skriva texten om bronsålder. Jättefina texter blev det, kom gärna in i klassrummet och titta!

I NO gick vi genom tunntarmen, ändtarmen, tjocktarmen och matstrupen. Fråga gärna ena barn vilka funktioner dessa organen har.

Nästa vecka är jag/Anna borta måndag-tisdag då tar Safka klassen.

Trevlig helg