Hej alla föräldrar!

Tack till er som har kommit på utvecklingssamtalet, det var trevligt att träffa er och se var era barn får alla deras fina sidor ifrån. Vi fortsätter med utvecklingssamtal nästa onsdag och jag ser fram emot att träffa resterande av er.
Den här veckan har många elever börjat med den nya matteboken 2B där vi lär oss om klockan, i 2As mattebok är det multiplikation samt division som gäller nu. I svenska har vi arbetat med OS, eleverna tycker att det är svåra grenar som är med i vinter OS så vi passar på och läser om vad det är för sporter samt vad som kännetecknar dem. I So så har eleverna skapat och skrivit egen reklam om valfri produkt, därefter givit kamratbedömning dvs vad kompisarna kan förbättra med sin reklam och sedan spelat in en kort reklam på ipaden. Som jag nämnde i föregående i veckobrev så har vi programmering på måndagar och denna veckan så jobbade vi med ”hemliga koden” där eleverna fick avkoda texten som bestod av bilder som de sedan skulle koppla ihop med bokstäver och fick fram ett meddelande. Det var väldigt uppskattat av hela klassen.
I NO så har förberett vi oss inför kommande veckas utflykt till naturskolan. Eleverna har blivit indelade i grupper där varje grupp har ett uppdrag som de ska göra under besöket på naturskolan.
Med detta sagt vill jag påminna er att se till att era barn har rätt kläder för när vi ska åka till naturskolan då vi ska vistas en hel del utomhus. På onsdag nästa vecka (21/2) så åker vi med buss från skolan som hämtar oss kl 8:15 så se till att komma i god tid. Vi beräknar att vara tillbaka i skolan vid ca 14 tiden. Vi kommer få lunch där men eleverna får gärna ta med sig frukt/mackor om det så önskas. Inget godis eller sötsaker.

Tack för ännu en händelserik vecka och vi önskar er en trevlig helg.
Anna & Safka.