Veckobrev v.7

Hej!

Den här veckan har verkligen gått fort och det känns skönt att vi fått en del soliga dagar därtill!

Den här veckan har varit präglad av kommunikation, samarbete och diskussioner. Oberoende på ämne så har vi pratat om att säga det vi vill och inte enbart säga ”nej”, att argumentera för det man tycker och att komma överens kring de beslut som ska tas. Vissa uppgifter har varit gruppuppgifter och andra mer gemensamma för alla. Ett exempel är en matematiklektion där demgrnom samarbete skulle bygga en pyramid i grupp. Det var både intressant gällande kommunikation och samarbete men också hur olika de tre grupperna tänkte när formgivningen av pyramiden tog fart. Det är en lektion vi ska bygga vidare på.

 

I svenska har det varit att sätta ord på det vi menar och läsförståelse som varit i fokus. I det sistnämnda har vi använt oss av läsfixarna. Vi har gått genom och börjat lära oss att använda konstnären, spågumman, cowboyen och detektiven. Där var och en har en egenskap som hjälper till vid läsningen och att förstå det lästa.

I NO har vi gått genom olika vinterdjur under ett par veckor, hur de ser ut, vad karakteriserar dem och vi har även blandat in bildämnet för att leta upp bilder på internet och sedan rita av.

Vi kör på kommande vecka inför sportlovet och jag påminner om utvecklingssamtalen på onsdag för er som inte haft dem än.

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *