Veckobrev v.6  8/2 – 12/2 2016

Vårt ” vinter-tema” fortsätter som planerat även om nu det mer ser ut som en regnig höst- dag utomhus.

Vi sjunger sånger om vintern och även en del pyssel har gjorts med vinter-tema.

I måndags arbetade vi i ” Bornholm ” med att lista ut vilka ljud ett ord bestod av och att lägga ut rätt antal markörer i olika färger. Det gick väldigt bra.

På idrotten hade vi lekar med uppmärksamhet som tema men då vi också samtidigt tränade på olika geometriska former som barnen i grupp skulle gestalta.

Veckan bokstäver är Bb och Oo. Barnen har jobbat i bokstavsböckerna och hittat ord tillsammans på bokstäverna. Det finns ormar och båtar runt våra bokstavscollage i klassrummet.

I onsdags såg vi en film om hur man kan forma olika former till bilder. Nu har vi också bilder på väggen som består av formerna : cirkel, kvadrat, rektangel och triangel.

I helgen har William S. fyllt år och vi sjöng för honom och han önskade att leka leken ” hunden och benet”. Grattis till honom!

På torsdagen var det utflykt till Skansen i Stockholm. Vårt syfte var att se de nordiska djuren och ta reda på fakta om dessa. Det blev en lång dag. Bilder kommer på bloggen.

På fredagen var det en teaterföreställning på Arlanda gymnasiet, kulturum, med Pantomimteatern som visade föreställningen ” I Herthas atelje`. Vi kommer att jobba vidare med detta i nästa vecka då vi på torsdag den 18/2 ska till konsthallen i Märsta centrum för arbete med lera. Ha oömma kläder på er den dagen.

Nästa vecka :

Utvecklingssamtal på tisdag den 16/2. Fyll i tider ni som ännu inte gjort detta !Vi har samtalen i silverhuset. Barnet deltar precis som vid förra samtalet.

Trevlig helg ! Åsa och Annika

b och oformteater