Veckobrev v.51

Veckobrev v.51  14/12 – 18/12 2015

Så har vi kommit fram till terminens sista veckobrev.

Den här veckan har en ny pojke börjat i vår klass. Vi hälsar David välkommen och hoppas att han ska trivas hos oss !

Vi har jobbat vidare med Bornholm. Vi har tränat mycket på att höra ljud i korta ord och barnen försöker bli medvetna om vilka ljud som hörs.  Att själv lägga ut en kloss för varje ljud man hör i ett ord och även benämna ljudet är lite knepigt tycker flera. Vi kommer att fortsätta med språkövningarna efter jullovet.

I våra smällkarameller har vi haft lite olika aktiviteter i veckan . Vi har bl.a. gjort fot och handavtryck som vi använt till att göra fina julbilder med. En dag var vi in till Stockholm och tittade på julskyltningen i det stora varuhuset NK.  En dag såg vi en julfilm med Nalle Puh och hans vänner.

Varje dag har vi också läst ett avsnitt ur adventsboken om ” Lilla Lök ” som väntar på julen.

I onsdags fick vi äta jullunch i matsalen med bl.a. korv, köttbullar, skinka och sill.

På fredagen var det pysseldag med olika grupper tillsammans med barnen i Regnbågens fsk.kl. Vi gjorde smällkarameller, juldukar, julkort och julgranar.

Många barn har varit sjuka den här veckan och vi hoppas att alla är friska i nästa vecka.

 

På måndag har vi vår sista skoldag. Vi börjar som vanligt 8.30 och slutar 13.00. Sedan är alla välkomna tillbaka till skolan kl.16.30 då vi har en julavslutning i klassrummet med lite sång och fika innan vi ses på skolgården 17.15 för gemensam avslutning med hela skolan. Skolan bjuder på saft och ni tar med lite fika som vi ställer fram på ett gemensamt bord för att alla ska kunna dela med sig av något.

 

Redan nu passar vi på att tacka för den här terminen som varit rolig och inspirerande för oss och vi önskar er alla en mycket GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR !

Vi ses igen tisdag den 12/1 2016 kl.8.10

Läs också månadsbladet från rektor Helena som finns med idag.

Ha nu alla en trevlig adventshelg! Åsa och Annika

pendelnflerde sistafönstergodishusjulfotavtryck

Ett svar på ”Veckobrev v.51”

  1. Underbart att ni varit inne i Stockholm och tittat på julskyltningen ? Så viktigt att eleverna får komma iväg och träna på annat utanför klassrummet.
    God jul på er biträdande rektor Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *