Veckobrev v.50 7/12 – 11/12 2015

Nu har vi haft den sista lektionen med NTA. Vi försökte påminna oss om vad vi lärt oss under dessa lektioner. Att ha gemensam startpunkt är viktigt . De fick också med sig ett måttband med standardiserade mått. Till skillnad mot de mätstickor de tidigare tillverkat.

Vi har i veckan jobbat vidare i våra språkgrupper med att lägga till ett ljud till ett tvåljudsord och då få ett nytt ord. Lägger man till ljudet före blir det ett annat ord än om man lägger till ett ljud efter ordet. som t.ex. ordet Lo , ett K före eller efter blir helt olika ord.

I tisdags övade vi på luciauppställningen i idrottssalen. Mycket att komma ihåg tyckte barnen.

Vi har hela veckan fortsatt också med att läsa adventsboken om ” Lilla Lök ” och även öppnat vår chokladkalender. Att öppna en smällkaramell varje dag har också varit spännande. Vad kan det vara för uppdrag ? En dag fick vi reflexer och en annan dag skulle vi baka pepparkakor.

På fredagen var naturligtvis Lucia – uppträdandet den stora händelsen.

Nästa vecka :

Vi ska inte ha idrott på tisdag 15/12

Fredag den 18/12 har vi julpysseldag ihop med regnbågens förskoleklass här i silverhuset.

Vi pysslar inte hela skolan tillsammans , utan i mindre grupper. Vi börjar som vanligt 8.10 och slutar 13.00. Vi anpassar pysslet till barnens ålder.

Sista veckan :

Julavslutning måndag den 21/12 kl. 16.30 – 18.00. Vi träffas i silverhuset och dukar upp en gemensam kakbuffe som ni tar med hemifrån. Skolan bjuder på saft. Efter vår lilla avslutning träffas hela skolan på skolgården kl. 17.15 för gemensam sång och tal och sedan avslutas allt med ett fackeltåg runt fotbollsplanen.

Vi har så klart vanlig skoldag på måndagen först och sedan kommer ni tillbaka till skolan för avslutningen.

Trevlig adventshelg ! Åsa och Annika