Veckobrev v.5

Veckobrev v.5  1/2 – 5/2 2016

 

Den här veckan har vi börjat att arbeta med bokstäver. Vi jobbar i mindre grupper men alla får göra allt i ett stationssystem. Vi skriver på ipad, skriver i en bokstavsbok, hittar på ord på bokstaven, arbetar kreativt på olika sätt. Vi har också sett ett avsnitt ur Bokstavslandet från UR med bokstäverna Ee och Ll. Vi kommer att jobba med två bokstäver i veckan den här terminen.

Vi har den här veckan gjort svenska –  testen vi gjorde i början på förra terminen. Nu tyckte de flesta barnen att det kändes enklare att klara uppgifterna eftersom vi övat och lekt språklekar på Bornholm.

På utvecklingssamtalet kommer vi att prata om denna språkliga utveckling .

Vi har fortsatt att jobba med geometriska former. Den här veckan olika fyrkanter som vi kallar kvadrat och rektangel. Fråga barnen om de kan skillnaden på dessa.

Nästa vecka :

Idrott på måndag. Glöm inte kläderna den här gången !

På torsdag 11/2 åker vi på utflykt till Skansen i Stockholm. Vi tar med lunch från skolan ( hamburgare och dryck ) men ni kan skicka med lite extra såsom frukt, smörgås om barnen själva vill. Inte godis eller läsk ! Se till att ryggsäcken är packad och klar 8.10 när vi träffas vid flaggstången för vi går till bussen direkt. Vi beräknar att vara tillbaka på skolan strax före 16.00.

På fredag 12/2 ska vi till Kulturum ,  Arlandagymnasiet på en teaterföreställning om keramikern Hertha Hillfon.

Det är många som inte bokat tid för utvecklingssamtalet. Tiderna sitter på anslagstavlan i silverhuset. Datumen är tis.16/2 och ons.24/2.

Fritids vill ha in lapparna om närvaron under sportlovet v.9 så snart som möjligt !

Trevlig helg ! Åsa och Annika

bokstaven Ecollagee och l

Ett svar på ”Veckobrev v.5”

  1. Hej på er! Vilka snygga E:n ni har gjort.
    Jag ser att ni har en spännande vecka ni har framför er 🙂
    Lycka till med Skansen! Trevlig helg!
    Rektor Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *