Veckobrev v.49 30/11 – 4/12 2015

Nu har vi kommit in i den  månaden december. Vissa saker är det samma men en del nya aktiviteter tillkommer.

I måndags hade vi NTA som vanligt och då fick barnen tillverka en egen mätsticka och sedan gå runt i klassrummen och mäta valfria saker. Mätstickan var av papper och det var bra tyckte många, man kunde nämligen böja den och mäta runda saker.

På skapandet tillverkades det en gemensam julgran med hjälp av barnens avritade händer på grönt papper. Mycket fin – motorisk träning där.

I tisdags fick vi så öppna den första smällkaramellen på vår raket. Den hade en etta och i karamellen låg en tomte med skägg. Detta var en ledtråd till första aktiviteten. Vi skulle alla göra en egen tomte som får ett kortare skägg för var dag man kommer närmare julen.

Vi läste också det första kapitlet ur adventsboken ” God jul lilla Lök ” av Frida Nilsson. Ett barn fick också öppna den första luckan i chokladkalendern.

I onsdags fick barnen visa att de kan sina efternamn och adresser genom att säga detta och få det nedskrivet på ett kuvert. Kuverten delades ut med baksidan upp och i detta fick de sedan lägga en julhälsning och skriva sitt namn. Nu väntar barnen på posten hemma och när de får ett julkort av en vän får de ta med detta till skolan och visa att posten kommit fram till rätt adressat. Spännande !

Vi såg också en julfilm med berättelser av Astrid Lindgren.

I torsdags fick barnen höra berättelsen om Jesus som föddes i ett stall och i dag var aktiviteten att gå till Märsta kyrka.

I Bornholm i veckan har vi börjat att lista ut vilka ljud ett ord består av. Vi har jobbat med ord med två ljud såsom ko, gå, se och kö. Det gick riktigt bra !

Nästa vecka :

Lucia på fredag 11/12  på morgonen i stora skolan . Vi träffas 7.45 för att alla ska hinna klä på sig rätta kläderna.

Tomte ska dessa vara : Viggo, Miran, William S.,Lucas, Pavle, Elias,Edvin

Pepparkaka ska dessa vara :David,Milja,Safia,Ayesha,Mariam,Kristoffer,William E

Tärna ska dessa vara : Celine,Wilma,Sira,Musarat

Ta gärna med mera toalettrullar då vi ska ha pysseldag fredag den 18/12

På gång : Jullovet är mellan tisdag den 22/12 t.o.m. måndag den 11/1. Vi börjar igen alltså tisdag den 12/1 kl.8.10.

Trevlig adventshelg ! Åsa och Annikakalenderbok