Veckobrev v.48  23/11 – 27/11 2015

Så var vi redan inne i slutet på den här månaden.  Tiden går så fort.

I måndags fick barnen pröva att mäta med plastkuber som gick att sätta ihop. Det var lättare att mäta ett bordsben med kuber än med trästickorna eftersom de kunde staplas och sättas ihop. Att sätta ihop kuberna med 10 röda och sedan 10 blå gjorde det lättare att räkna. Vi prövade på att räkna i tiohopp.

På skapandet fick barnen öva på att klippa i papper och göra snöstjärnor. Dessa sitter på glasfönstret i dörren till klassrummet.

I Bornholm i veckan har vi sorterat bilder efter dess slutljud. Det är svårare att höra vad ett ord slutar på än att höra dess första ljud. Vi övar vidare.

På idrotten hade vi stationssystem med olika hinder som man skulle ta sig över, genom, under. Vi övade oss också på att göra kullerbytta.

I onsdags blev dagen lite annorlunda då vi lyssnade på saga på förmiddagen och åt lunchen efter kl.12.00. Vi var ju nämligen på en teater i Kulturum på förmiddagen. Den hette ” Hur långt når Alfons ? ”. Barnen skrattade glatt och tyckte om teatern som byggde på boken med samma namn.

I torsdags gjorde vi smällkarameller som vi ska ha till vår adventskalender. Nästa vecka kommer vi att få se vad som finns i ” karamellerna ”

Nästa vecka :

Hira kommer att sluta hos oss för hon ska flytta till en annan kommun.Vi önskar henne lycka till i livet.

På fredag den 4/12 kommer vi att besöka Märsta kyrka. Vi får höra om den första julen och se på krubban i kyrkan. Vi sjunger några julsånger och får sen lite fika innan vi går tillbaka till skolan.

På gång :

Julavslutningen för terminen kommer att vara måndag den 21/12 kl.16.30 – 18.00. Först träffas vi som vanligt i skolan på dagen mellan 8.30- 13.00 men sedan kommer vi tillbaka till skolan och då träffas vi i klassrummet först och bl.a. fikar vi tillsammans. Ni tar med lite fikabröd så dukar vi ett gemensamt buffebord. Skolan bjuder på saft. När klockan är 17.15 träffas hela skolan på skolgården för sång och tal innan vi går på ett gemensamt fackeltåg runt fotbollsplanen.Sedan är det jullov!

Glöm inte fritids ” Öppet hus ” på onsdag den 3/12 kl. 15.00-17.00

Trevlig adventshelg! Åsa och Annikakubernakuberkubalfonsalfons å