Veckobrev V. 48

Hej!

Vilken vecka det har varit, vi har fått känna på både regn och kylan. Igår kom även snön på besök vilket kändes underbart att vinter börjar närmar sig.

Den här veckan har vi fokuserat väldigt mycket på problemlösningar i matte, detta behöver alla elever bli bättre på och hitta strategier för att kunna lösa olika problemlösningar. Att kunna klura ut vad frågan är och hitta rätt räkne sätt att ta reda på det har varit en utmaning för många, men vi jobbar på och blir bättre med varje dag som går.

I engelska hade vi besök av en släktning i klassen som bara kunde prata engelska och då passade eleverna på att träna den muntliga delen på engelskan.

I svenska fortsätter vi med beskrivande texter som handlar om emigration, där vi blandar med att läsa, skriva beskrivande texter men även att kunna bedöma andras texter.

I SO är det stenålder vi arbetar med nu där vi får titta på korta filmer på hur människor levde på stenåldern. Vi läser även olika fakta texter som vi sedan kommer skriva mer om.

Veckans experiment i NO var att ta reda på hur strö socker skiljer sig från bitsocker och hur fort/långsams smälter sockret i vattnet. Vi passade även på att spara sockervatten som vi målade med i torsdags när vi hade bild lektion.

Här kommer veckans sammanfattning av  Mariam och Edvin:

Svenska- vi har jobbat med beskrivande texter emigration och zick zack boken.

Engelska- vi har jobbat med animals och skrivit på engelska och pratat engelska med Davids kusin.

Matte-vi har jobbat med uppställning  subtraktion och problemlösning

No-vi har gjort experiment med socker. först la vi vatten i två plastglas och sen  la vi sockerbiten i glaset samma sak med strösockret socker bitarna smälte och lös sockret kunde man inte se.

So-vi jobbade med  istiden stenåldern och järnåldern det var intressant

Idrott- tessan delade os i åtta grupper  man fick göra olika saker som bedmington  hopprep och ringar.

Viktigt information:

Nästa vecka på tisdag den 4/12 åker vi till naturskolan, eleverna får lunch där men frukt och vatten eleverna gärna tas med. Vi är tillbaka till skolan ca 14:00.