Veckobrev v.47  16/11 – 20/11 2015

Den här veckan har varit en lite mera vanlig vecka.

I måndags fick barnen mäta saker i klassrummet med  samma material. Det var trästickor. Nu fick vi i de olika grupperna vi jobbar i ändå samma resultat eftersom trästickorna var lika långa och vi var noga att lägga stickorna intill varandra. Lättare att jämföra när man mäter med samma sak tyckte barnen.
I atelje´n fick barnen öva sig på samarbete genom att måla på ett stort gemensamt papper och flytta sig runt då och då.

I Bornholm i veckan har vi tränat extra på att kunna säga ett ord som börjar på samma ljud som deras förnamn och även lekt lekar där två ord av tre börjar på samma ljud. Vilka ?

På idrotten var det olika uppmärksamhetslekar bl.a. en lek med en katt och möss som skulle ut på golvet vid ett visst ljud från trumman.

I onsdags såg vi en liten film om vänskap  och därefter fick barnen två och två samtala om filmen som handlade om att bli trodd och att säga sanningen och att våga detta. Man ska inte ljuga och säga ” det var inte jag ” tyckte barnen.

På onsdagen fick vi också vara med om den första brandövningen den här terminen. Barnen fick vara beredda med skor på inomhus och de kom snabbt ut från den dörr man skulle använda.

På torsdagen jobbade vi med matematik. Vi såg en film och fick tillfälle att prata om antal. I matteboken var det också om begreppet högre – lägre och högst – lägst.

Nästa vecka :
Vi behöver toalettrullar,  då vi ska göra smällkarameller med barnen . Skicka med så många ni har. Tack på förhand.
På onsdag 25/11 ska vi på teater i Kulturum. Vi har vanlig skoldag men lunchen äts lite senare den dagen.

På gång :
Fredag den 11/12 kl. 8.10 kommer vi att fira Lucia högtiden på skolan . Barnen övar för fullt alla sånger vi då ska sjunga och ni föräldrar är då välkomna att närvara på morgonen. Redan nu kan ni prata med barnen om vilka kläder barnen då ska ha på sig. Vi kommer att ha en lucia ( som utses med lottens hjälp), tärnor  och stjärngossar. Alla dessa är klädda i vitt , långt linne. Lucian har lucia krona på huvudet, tärnor har glitter och stjärngossar har stjärnstrut på huvudet.  Man kan också få vara tomte eller pepparkaka.  Ta kontakt med oss om ni undrar över något.

Glöm inte att lämna in lappen för jullovet till fritids senast på måndag den 23/11.

Sjukanmälan görs på telefon 08-59126498 eller sms till 070- 7370341

Trevlig helg ! Åsa och Annikajämförmäta