Veckobrev v.46  9/11 – 13/11 2015

Så har vi haft en lite annorlunda skolvecka. Barnen har fått öva mycket på att med fantasins hjälp förflytta sig i olika miljöer.

I måndags började dagen extra tidigt med ett besök på kulturskolan i Märsta centrum där vi fick vara med om en föreställning med elever och lärare från kulturskolan. Det var både sång, musik, dans och cirkusföreställning. Riktigt roligt och varierande.

När vi kom tillbaka till skolan var dagens tema Mumintrollet och dess värld. Vi såg film och mötte figurerna Lilla My och Mumin -mamman. Många barn hade gjort den lilla ” läxan ” över helgen och tagit med pappret om favoritboken och även boken och var och en fick berätta om sin bok. Jättebra !  Vi fick tillfälle att läsa ur några böcker.

På tisdagen var temat Pongo och de 101 dalmatinerna. Pongo och Cruella de Vil var på besök och vi fortsatte med ”läxorna”. På idrotten var det en hinderbana där man tog sig över, under, genom olika hinder. Kul !

På onsdagen var Snövit och Pocahontas på besök och Snövit fick läsa sin egna saga. Den dagen var det också en tipspromenad om böcker uppsatt på skolgården . Våra elever fick hjälp av årskurs 2 med att läsa frågorna. Bra samarbete och barnen var duktiga på att svara på frågorna.

I torsdags kom Pippi Långstrump på besök och tant Pruzelius försökte få henne till barnhemmet , och i skolan fick Pippi lära sig lite matematik om längre än och kortare än. Barnen visade i sina matteböcker hur det skulle gå till.

Veckan slutade med skridskoåkning i ishallen. Låt barnen berätta hur de tyckte att det gick.

Nästa vecka : Öppet föräldraforum på måndag 16/11 kl. 18.30 – 20.00. Alla föräldrar är

välkomna hälsar rektor Helena.

Vi önskar er en trevlig helg ! Åsa och Annika

favoritbokböckersnövittipspromenad