Veckobrev v.45 2/11 – 6/11 2015

Hoppas att ni alla hade ett skönt höstlov och att ni fick tillfälle att ta det lite lugnare.

I måndags började en ny pojke i klassen. Han heter Miran och vi önskar honom välkommen till oss.

I måndags fick vi mäta med olika material på NTA – lektionen. Vi använde oss av tandpetare, pennor, plastskedar och trådrullar. Vi mätte olika saker i klassrummet och övade oss i att göra beräkningar . Att lägga sakerna kant i kant är viktigt kom vi fram till.

I Bornholm den här veckan har vi gissat vad bilderna föreställer med ledtrådar om ljud i början bl.a. Vi har också börjat träna på att ta bort det första ljudet i ett ord och upptäckt att då blir det ett nytt ord. Svårt tycker några.

I onsdags fick vi öva oss två och två med stenciler där man skulle höra vilka ord som börjar på samma ljud. Bra samarbete.

I går, torsdag, gjorde vi en liten mattetest där barnen snabbt skulle se en given mängd. Sedan jobbade barnen i matteboken om begreppet större än och mindre än.

I dag fredag har vi avslutat tema ” hösten” med en liten fest.

Den här veckan har vi också börjat sjunga Lucia- sånger. Vi kommer att fira Lucia fredagen den 11/12 kl. 8.10 i matsalen i skolan. Föräldrar till förskolebarnen är inbjudna att titta på sina barns uppträdande inför resten av skolan som är publik. Mer information kommer så småningom.

Nästa vecka : Måndag 9/11 ska vi på konsert i kulturskolans konsertsal i Märsta centrum. Vi börjar skolan kl. 7.45. Kom inte försent . Vi åker buss dit.

Fredag den 6/11 ska vi åka skridskor i ishallen hela skoldagen . Vi tar med lunch från skolan. Alla ska ha med skridskor, hjälm och vantar. Man kan ta med sig extra dricka, frukt och smörgås om man vill.

Köp gärna skridskor på bytesmarknaden i Forum på lördag om ni inte har skridskor.

Vi firar också barnboksveckan v.46 med att låta barnen ta med sig en favoritbok hemifrån som de berättar om och som vi kan läsa ur.

Trevlig helg ! Åsa och Annika trädenfler trädbytes