img_0086Hej!

vilken spännande och tidig vinter vi har fått, det är verkligen en hel del snö ute!

Den här veckan har vi försökt utnyttja vädret och den nya snön för att ha lite utematte. Detta gjorde vi tillsammans med den andra ettan och fokus var geometri (former). Vi arbetade och lekte med cirklar och klot, självklart blev det en hel del snögubbar påbörjade och några färdigställda!

Vi har i matematiken även börjat prata subtraktion och på en individuell nivå arbetat framåt med kopplingen till addition, talens grannar och hur man skriver dessa uttryck matematiskt.

Vad gäller de andra ämnena är det ett stort fokus på skrivning och i detta område tränar vi på hur vissa vanliga ord skrivs, hur de olika delarna i en saga läggs upp och även genom NO skriva om olika djur.

Nästa vecka börjar med att vi ska till ishallen och åka skridskor tillsammans med den andra ettan. Vi kommer att arbeta vidare med subtraktion, problemlösning och vidare med sagor, att förstå det vi läser och att arbeta ned nästa höstdjur. Vi har arbetat med brunbjörnen, älgen och igelkotten.

Information framöver:

• Jullovslapparna ska lämnas in på måndag för er som inte lämnat in dem.
  • Onsdag 14/12 kl. 15-17 är hela skolan på utbildning, fritids är öppet men våra vikarier kommer att jobba. Vi vädjar därför att ni hämtar era barn tidigt, 15.00 eller att de är lediga från fritids denna eftermiddag.
    Meddela fritids tider eller om ditt barn är ledigt denna dag.
  • Tänk på vinterkläder, ordentliga vantar och några extra strumpor, byxor och tröjor är bra att ha. Det blir lätt kallt och blött i sådant här väder.

Jag önskar en trevlig helg framöver!

Med vänliga hälsningar, Masaar