Veckobrev v.43

Veckobrev v.43 19/10 – 23/10 2015

 

Den här veckan har vi pratat mycket om FN – dagen som firas den 24/10 varje år. Vi har pratat om varför den finns och pratat om barns rättigheter. Vi har fokuserat på barns rätt att gå i skolan och rätt till att få äta sig mätt.

Vi har pratat om att i alla länder får inte alla barn gå i skolan för familjer kan vara fattiga och barn behöver jobba  för att familjen ska ha råd med mat till alla.

Vi har gjort flaggor från de länder våra barn har rötter i och vi kan konstatera att det är väldigt många länder representerade i vår klass men vi bor alla i Sverige så alla har också gjort en svensk flagga.

På NTA i måndags fick vi mäta avstånd med hjälp av våra fötter och då konstaterade vi att remsorna blev inte lika långa fast alla gick 5 stycken fötter i ” häl mot tå ”. Vi har olika långa fötter !

Vi har också gjort självporträtt där vi också kan konstatera att vi ser olika ut på utsidan.

Även vårat höstträd som vi skapat med våra händer har olika stor blad i och med att våra händer är olika stora. Trädet sitter på väggen vid regnbågen.

Vi har också i veckan fortsatt med Bornholm så klart och nu har vi fokuserat mycket på att kunna höra det första ljudet i ett ord. Inte helt lätt för alla. Det arbetet fortsätter efter höstlovet.

I dag , fredag , har det varit storsamling i gympasalen. Hela skolan har firat FN- dagen tillsammans. Raketen och Regnbågen har deltagit i samlingen genom att sjunga sången ” O O O Olika ” inför hela skolan.

 

Nästa vecka : Höstlov . Ingen skola . Fritids är öppet tisdag 27/10 – fredag 30/10

På gång : Måndag den 9 november ska vi på konsert i kulturskolans nya konsertsal i Märsta centrum. Den dagen börjar vi kl. 7.45. Kom inte försent då vi tar buss till centrum

Trevlig helg och ha en skön lov- vecka! Åsa och Annika

höstträdIMG_0656pporträttflaggor

Ett svar på ”Veckobrev v.43”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *