Hej!

Nu har ännu en vecka gått och det går verkligen fort fram. Det känns väldigt kul att man kan se framsteg och allt mer utvecklade förmågor. Nu kör vi framåt, efter höstlovet fram till vinterledigheten och fortsätter på den inslagna vägen!

Eleverna har kommit framåt alltmer gällande kunskaper och sociala förmågor. Det som märkts tydligast under den tiden vi haft fram till det här höstlovet är att eleverna har så många olika styrkor och lika många och starka viljor och kunskaper. Det innebär självklart lika många delar att behöva utveckla inom dessa områden.
Främst behöver eleverna träna på att vänta på sin tur vad gäller både att ta för sig och det verbala. Vi ska självklart arbeta vidare med detta, men det är av stor vikt att dessa diskussioner även tas hemifrån för att eleverna ska veta att vi samarbetar för deras bästa och deras utveckling.

Vad gäller läsning, skrift och grundläggande matematik ser jag framsteg som känns väldigt roligt. När eleverna läser hemma ser man tydliga resultat på deras läsutveckling, så också i den här klassen – och det är väldigt glädjande!
För att detta ska hålla i sig och fortsätta utvecklas så uppmanar jag alla att fortsätta med läsningen hemma, även under höstlovet så att eleverna inte tappar i deras uppåtgående kurva.

Lite information från fritids:
Det är så att på måndag och torsdag ska elever som vill och har utrustning kunna åka skridskor i ishallen! Detta gäller naturligtvis de elever som har anmält sig till fritids på höstlovet. Eftersom detta är frivilligt ska de ha med sig egen utrustning; skridskor, hjälm, termobyxor och tjocka vantar och om de vill så kan de ha med sig något att äta och dricka!

Nu när höstlovet väl har kommit, så önskar jag framför allt att eleverna även får tid med er och att få tid till lite vila inför de sista månaderna på terminen som är på väg!

Masaar Alkhouri