grodhopphöstlövfladdermöss

Veckobrev v.42 12/10 – 16/10 2015

Den här veckan har vi i ” Bornholm ” jobbat med övningar där vi lekt med meningar och ord. Att göra klart en mening  och räkna orden med hjälp av klossar har vi gjort. Vi har också lekt ordpussel för att visa barnen att ett ord kan vara sammansatt av flera ord. Vi har också lekt med orden och kastat om ordningen mellan delar av ord t.ex. Hus –  djur och med platsbyte djur – hus.

På NTA har vi lärt oss att mäta avstånd med hjälp av små plastgrodor.

Vi har också skapat lite olika slags bilder. Med hjälp av ett halvt höstlöv har barnen målat det till ett helt löv. De har tränat på hel – halv men också symmetri och färglära. En annan bild barnen gjort i veckan visar på ett sammansatt ord.

Vi har också övat finmotorik i vårt häfte ” Läslek ”. Ganska svårt tycker många barn. Jobbigt att behöva anstränga sig tycker en del. Vi övar inför skolstarten.

Varje dag läser vi ur en kapitelbok. Vi har just börjat i en bok som heter `” Sandvargen ” av Åsa Lind. Den verkar bra och spännande.

I går , torsdag, var vi till skogen och fick utföra några matteuppdrag som tex. att att leta efter pinnar, stenar i olika storlekar.

Vi har också på mattelektionen pratat om och jämfört saker på bild och pratat om storlek i verkligheten.

Även på fritids fortsätter barnens kunskapsinhämtning. De har tillverkat fladdermöss och letat fakta och skrivit meningar om detta. Dessa hänger i silverhuset.

Nästa vecka :

Det blir en tema – vecka om Fred inför FN- dagen den 24/10. Vi kommer att ha en storsamling på fredag den 23/10 med hela skolan där vi uppmärksammar fredsarbetet. Vi kommer att delta  med en sång .

Vi kommer också att prata om olika länder och barnen ska få tillverka flaggor.

Självklart har vi idrott på tisdag som vanligt. Skicka med idrottskläder, skor och handduk.

Trevlig helg ! Åsa och Annika