veckobrev V.42

Veckobrev V.42

Hej alla föräldrar!

Ännu en vecka har gått och bara en vecka kvar till höstlovet.

Den här veckan har klassen jobbat med sagor i svenska. Vi har lyssnat, berättat, samtalat och tittat på olika sagor. Idag skrev vi en gemensam saga och nästa vecka skriver vi egna sagor.

I matte fortsätter vi med addition och subtraktion med tiotalsövergång.

I NO har vi lärt oss om symmetri, vi har samtalat om ordets betydelse, vilka saker är symmetriska och färglagt våra fjärilar symmetriskt.

SO-lektionerna handlar om, hur fjäll, berg och skog ser ut och vad en stad är. Detta gör vi genom att, samtala, titta på bilder, läsa text och se film.

Värdegrund är en viktig del i vår vardag, men vi ägnar en lektion i veckan för att samtala om hur vi ska vara mot varandra. Vi har bl.a. samtalat om lagar, vänskap, trygghet, gemenskap, samarbete, arbetsro och regler, hur viktigt det är att följa dem varför och vad konsekvenserna blir om man inte följer reglerna.

Nästa vecka är det FN veckan, vi kommer att uppmärksamma det med olika aktiviteter. På tisdag då det är FN-dagen kommer vi att tillsammans med 2B och åk 3 dela upp oss i olika  stationer där vi tittar på film, målar, skriver Hej på olika språk och ritar flaggor.

 

Vi önskar er en trevlig helg.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *