Veckans ord

Hej!

Nu har ännu en vecka gått i full fart med många tankar, åsikter och lärdomar!

Vi har den här veckan pratat om barnkonventionen och vilka rättigheter barn över hela världen har. Detta har ni också kunnat se i och med läxan eleverna har fått. Att vara medveten om att vi är lika trots så många olika länder, språk, erfarenheter och tankar. Det kommer att vara riktigt kul och spännande när vi kommer prata vidare om detta kommande två veckorna!
Den här veckan har vi även startat upp ett arbete utifrån skolverket; bedömningsstödet i matematik och svenska. Detta är för oss lärare att se hur eleverna ligger i grundläggande matematik, läsning/läsförståelse samt skrivningen. Detta arbete kommer vi att ha under hela månaden. Under den tiden samarbetar med klass 1B, i olika stationer med matematik, skrivning och en tredje station som varierar i form av skapande, läsning, sociala samspelet.

På fredagen var det första gången vi gjorde ett enklare stavningstest kopplat till det vi kallar för ”veckans ord”. Detta är ord som vi skriver upp på måndagen, pratar om dem och sedan övar på hur de stavas under varje dag. På fredagen blir det till slut ett enklare stavningstest, dels för att eleverna ska få en vana av en testsituation men också att få en större självuppfattning kring vilka ord de kan och vilka de behöver öva vidare på.

Jag märker av en allt större skillnad och utveckling rent socialt i klassen men även kunskapsmässigt vad gäller läsning och matematiken. Vi ska nu komma allt längre fram i detta men även fokusera lite på att skriva och fortsätta utveckla den biten.

Jag hoppas att ni får en trevlig helg och ser fram emot nästkommande helg med ännu mer lärande och diskussioner!

Väl mött,
Masaar