Veckobrev V.41

Hej föräldrar!

Veckorna susar förbi med en riktigt fart nu och vi börjar närma oss höstlovet. Med detta sagt vill vi be er lämna in höstlovs papper för er som ännu inte gjort det.

Vi har jobbat på bra den här veckan och hunnit med en hel del. I svenska fortsätter vi att arbeta med beskrivande text. I matte så har vi gjort en diagnos som kommer från skolverket där vi bara checkar av var eleverna befinner sig och vad vi behöver jobba extra med.
I so så har vi gått in på judendom, där vi lyssnade på en kort berättelse av några barn hur och vad dem brukar fira samt läst i våra SO böcker.
Vi fortsätter med experiment under våra NO lektioner där denna veckan så undersökte vi två olika glas där ena hade kallt vatten och andra varmt vatten, hur kommer det sig att i glaset med varmt vatten ser annorlunda ut än med kallt vatten? Vad är det egentligen som bildas runt glaset med varmt vatten? Vi har även tittat på våra bägare från förra veckan och insåg att vatten hade försvunnit, vart tog den vägen? Vad betyder avdunsta egentligen?

Nästa vecka på tisdag åker vi till naturskola, vi kommer vara utomhus hela dagen och då är det viktigt att ha bra kläder på sig. Vatten och frukt är också bra att ta med sig.

Från och med nästa vecka kommer vi åka till Steningehöjden med buss och ha idrott där, viktigt att ha med sig Ombyte, inneskor, vattenflaska o handduk.

Det går magsjuka här i skolan och vi vill be er att hålla era barn hemma i 48 timmar efter sista symptomen, vi vill gärna undvika spridningen och då är det viktigt att vara helt frisk när man återkommer till skolan!

Vi önskar er en trevlig helg!