Veckobrev v.40 28/9 – 2/10 2015

Så har hela september tagit slut och vi har kommit in i nästa höstmånad ,oktober. Tiden går så fort .

I måndags var vi på ett äventyr på biblioteket där ett spöke tagit våra bibliotekskort men som tur var hade det lämnat lite ledtrådar här och där så till slut fann vi våra kort.

Vi har fortsatt med språkövningar och den här veckan har vi fokuserat mycket på korta och långa ord , tex. is är ett kort ord när man jämför med tex. dammsugare som då är ett långt ord.

På idrotten fick barnen bl.a. leka leken ” Under hökens vingar” och på olika sätt ta sig fram över golvet såsom krypande, ålande, baklänges eller på ett ben. Lite andra samarbetslekar som kramkull hann vi med och leken pepparkaksgubbar och Land , skepp och hav.

I onsdags möttes vi av en vante på dörrhandtaget och i klassrummet fanns en skattkista. Det visade sig att den tillhörde häxan Grizelda från landet Matematica. Vi kommer att få hjälpa till att lösa problem och göra olika uppgifter….det blir nog spännande. Barnen har målat bilder på hur de tror Grizelda ser ut.

Nästa vecka :

På tisdag den 6/10 är det sista dagen att lämna in lapparna till fritids om höstlovet.

På torsdag den 8/10 kommer skolfotografen . Vi kommer att knäppa kort på förmiddagen.

Gå gärna in på bloggen så kan ni  se lite bilder från vår verksamhet.

Som bilaga finns också Helenas Septemberblad med i Loggboken.

Trevlig helg ! Åsa och Annika

IMG_0615IMG_0619IMG_0621IMG_0624IMG_0625