Veckobrev V 40

Hej föräldrar!

Nu har hösten verkligen kommit med allt vad det innebär. Detta passade vi på att diskutera under bildlektion där eleverna fick även rita en bild av hösten.

I svenska arbetade vi med en beskrivande text som handlar om järnåldern, det var många nya ord som kom upp under texten vilket vi passade på att undersöka och lära oss. Fråga gärna era barn vad dem vet om järnåldern!
I matte arbetar vi med multiplikation, den här veckan fokuserade vi på att repetera 2an och 4ans tabell. I So arbetade eleverna i grupper där de gjorde jättefina collage med massa fakta och bilder som är kopplade till kristendomen. Kom gärna in och titta!
I NO fortsätter vi med vattens olika former, den här veckans uppdrag var att få isen att smälta så fort det går. Det tog mellan 2 minuter och 7 minuter. Spännande med variation och vilka metoder eleverna valde att använda sig av.
Idag  var vi även på biblioteket och lånade nya böcker!

Vi önskar er en trevlig helg!