Veckobrev V.4

Hej alla föräldrar!

Vilken variation av vädret vi har haft den här veckan, eleverna har fått passa på och åka pulka, lekt med snön och byggt fina snögubbar.

Den här veckan har vi börjat med programmering där eleverna har fått jobba i par där ena elev förvandlades till robot, och den andra eleven var programmerare som byggde koder. Vi kommer fortsätta jobba med programmering en gång i veckan framöver.
I svenska jobbar vi med läsförståelse, berättelser samt textsamtal. I matte jobbade vi i mat-teböcker, det har gått lite segt framåt så nu passar vi verkligen på när vi är två pedagoger i klassen att dela upp klassen i två grupper och jobba mer intensivt.
I NO fortsätter vi med rymdtema, där vi tittade på filmer om rymden, läste faktatexter, ri-tade egna planeter och skrev om dem.
I SO är jobbar vi vidare med vårt samhälle där har vi läst om var soporna tar vägen och vad som händer med toalettvattnet vi spolar ner.
Engelska lektionerna var lite annorlunda denna veckan då eleverna fick spela en miniteater för klassen. Vi ska försöka jobba mycket med att prata på engelska, eleverna förstår en hel del nu men kommunicera måste vi bli bättre på.

Nästa vecka så är det inte idrott på måndag då vi ska till simhallen på torsdag den 1/2 istäl-let. Se till att era barn har med sig simkläder m.m. på torsdag.

Jag har lagt ut tiderna för utvecklingssamtal på bloggen och skickar även med lappen hem. Eftersom vi försöker samordna mellan syskonens tider samt tolkar vill jag därför be er att i möjligaste mån komma den tiden som ni har blivit anordnade.

Vi önskar er en trevlig helg
Hälsningar
Anna och Safka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *