Veckobrev v. 39 21/9 – 25/9 2015

Vi hoppas att ni alla kunde njuta lite av den extra ledigheten den här veckan . Barnen fick berätta om något de gjort och vi fick svar som : plockat blåbär, lekt i Sätunaparken, handlat på Willys och sett på tv. Viktigt att kunna återberätta saker som hänt.

Våra språkövningar som vi kallar för ” Bornholm ” har fortsatt. Den här veckan har vi börjat prata om vad en mening är och även räkna ord i meningar. En mening är när man berättar något. Inte bara ord hur som helst.

Vi har också börjat sjunga lite höstsånger bl.a. en sång med en ”klapp” -sekvens. Att lära sig sånger utantill är bra för minnesträning och att lägga till klappar är bra för koordinationen.

I går, torsdag, hade vi vår tredje lektion i NTA – Jämföra och mäta. Vi fick mäta varandra och jämföra våra längder och öva på ord som längre , längst, kortare , kortast och lika lång. Att vi också fick jobba i par och samarbeta är extra bra.

Tyvärr var fotografen sjuk och någon vikarie kunde inte komma så vi får vänta på att bli fotograferade vid ett annat tillfälle. Vi återkommer om detta.

I onsdags hade flera barn sitt utvecklingssamtal som var ett samtal om hur skolstarten varit och nuläget och lite om framtiden och det som vi ska arbeta vidare med. På  tisdag har resten av barnen sitt utvecklingssamtal.

Nästa vecka :

På måndag åker vi till Märsta bibliotek för att då få det bibliotekskort vi lämnat in ansökan om. Det ska bli roligt. Hoppas sen att ni föräldrar blir flitiga kunder och lånar mycket böcker att läsa.

Barnen på Raketen är en tacksam grupp att läsa för , de lyssnar jättebra och hänger med i samtalet om böckerna. Vi läser just nu en kapitelbok om Emil i Lönneberga.

På tisdag är det idrott som vanligt . Skicka med ombyteskläder, skor och handduk.

Se också till att det finns extra kläder att byta med vid behov och även regnkläder och stövlar till alla

Trevlig helg ! Åsa och Annika

Ett svar på ”Veckobrev v.39”

1. Kul med NTA och jämföra och mäta. Spännande! Låter helt fantastiskt med att gruppen gillar läsning, hoppas att ni får ett bra besök på biblioteket.

Trevlig helg Helena