Veckobrev v.38  14/9 – 18/9 2015

Den här veckan har vi börjat med lite nytt arbete i klassen. Vi har börjat med våra språkövningar för att öka den fonologiska medvetenheten hos barnen. Den här veckan har vi lyssnat efter olika ljud, pratat om vad det heter det ljud som olika djur säger. Kon råmar, hönan kacklar, katten jamar och grisen grymtar bl.a.Knepigt tyckte barnen. Vi har också följt instruktioner i flera led och det var ett populärt inslag i lektionen.

Den här veckan har vi också börjat med matteprojektet ”Jämföra och mäta ”

Det ingår i NTA ( Natur och teknik för alla ). Vi har i veckan pratat om lika och olika. Barnen har fått rita av sig själva och en kompis och diskuterat likheter och olikheter. Även diskussioner om erfarenheter av mätsituationer :  mot en vägg hemma, med en tumstock mot en vägg eller  hos doktorn för att se hur lång man är.

I onsdags var barnen jätteduktiga att delta i ”Skoljoggen”. Banan var ca 750m och de flesta sprang 5 eller 6 varv. Tillsammans sprang vi 105 varv. Bra jobbat alla !

I dag har vi varit till Viby by på utflykt. Ni får be barnen berätta om vad de lärt sig och om vad de kommer ihåg om utflykten.

Nästa vecka :

Studiedagar på måndag 21/9 och tisdag 22/9 . Fritids är öppet. Ingen skola.

På onsdag 23/9 är det utvecklingssamtal. Fyll i tider ni som ännu inte gjort det.

På torsdag 24/9 är det skolfotografering

Nu har vi skickat in de anmälningar för bibliotekskort som inkommit. Ni som inte lämnat in blanketten får ordna på eget sätt ett bibliotekskort  till era barn om ni är intresserade av detta.

Vi tackar er alla föräldrar som kom på höstens föräldramöte i tisdags. Ni är viktiga i vårt arbete med barnen här på skolan !

Trevlig helg ! Åsa och Annika

Så här såg det ut på uppvärmningen inför Skoljoggen och bild från banan

IMG_0566IMG_0568