Hej!

Nu har ännu en vecka gått med en hel del positiva tankar och några delar som vi fortsätter att jobba vidare med.
De sociala samarbetet håller på att bli allt bättre mellan eleverna. Det blir tydligare kring våra gemensamma regler och vilket ansvar var och en har – det känns väldigt roligt att det går framåt för varje dag och vecka!

Veckan har varit fylld med läsning, några grundläggande skrivregler (som ni kan prata om även hemma) vad gäller svenskan. Dessa var att man alltid börjar meningar med versaler (stor bokstav), att man skriver alla andra ord med gemener (små bokstäver), att man avslutar meningar med punkt och att man skriver namn med stor bokstav.
Det har även varit en hel del matematiska begrepp som vi använt oss av, så som fler, färre och de, för den här veckan, nya begreppen och arbetsområdet ”större än, mindre än och lika mycket/många” >, <, =
Eleverna har även tränat på demokrati, självuppfattning och ansvar genom att de har varit delaktiga i framtagandet av nya sittplatser i klassrummet. Detta visade sig vara väldigt intressant och vi ska utvärdera hur det har gått i nästa vecka, samt ifall vi ska behålla dessa platser.

Läsläxorna har nu börjat. Dessa kommer alltid att lämnas ut på tisdagar, med inlämning av texter/böcker nästkommande måndag.

Nästa vecka börjar eleverna med att på måndag, uppdelade i 3 grupper, går till simhallen och har sin idrottslektion där. Eleverna behöver då ha med sig badkläder och handduk.
Elevernas skolvecka kommer att vara kort då torsdagen och fredagen är studiedagar för skolan (29 och 30 september). Fritids kommer att vara öppet som vanligt och lappar har gått ut från fritids angående behov av fritidsplats dessa två studiedagar.

Eleverna har fått med sig kontrakt hem angående användning och tillhandahållandet av Ipads, dessa behöver ni gemensamt läsa genom och sedan skriva under. Jag skulle uppskatta ifall dessa kontrakt kommer in till mig snarast.

För att förtydliga:

• Simning på måndag.
  • Läxor lämnas ut på tisdagar med inlämning på måndag.
  • Studiedagar på torsdag och fredag, fritids är öppet som vanligt.
  • Ipad-kontrakt är hemskickade för signering.

Masaar