Veckobrev v.37 7/9 – 11/9 2015

Den här veckan har vi fortsatt att besöka barnens adresser .  Vi har nu också gjort ett stapeldiagram där vi konstaterat att Tingvallavägen är den gata där flest barn bor i vår grupp. Att läsa av ett stapeldiagram tyckte barnen var lätt och tydligt med hjälp av olika färger. Vi hade bra diskussioner om begrepp som fler, färre och lika många. Diagrammet sitter i klassrummet.

Be också barnen berätta om  hur utflykten till Mulle – Meck parken var.  Det finns mycket att berätta !

Vi har också vid två tillfällen gjort en bedömning av barnens fonologiska medvetenhet.  Vi kommer att jobba i skolan med olika språkövningar för att stärka barnen i detta och senare på terminen ska vi göra om denna bedömning och då är jag övertygad om att alla har ökat sin fonologiska medvetenhet.

Nästa vecka:

På tisdag idrott som vanligt. Skicka med kläder, skor och handduk. Gärna märkta kläder då barnen har svårt att komma ihåg vilka kläder de har.

På onsdag 16/9 har vi skoljoggen. Hela skolan går / springer runt i en bana i området runt skolan. Vi samlar stämplar för varje varv och vi ”tävlar” mot övriga klasser. Vi kommer idrottsklädda direkt på morgonen och vi kommer att vara ute och röra på oss i ca. 45 minuter.

På fredag 18/9 ska vi på utflykt till Viby by utanför Sigtuna. Vi kommer att få en guide som visar runt i byn och vi får också gå in i en stuga och träffa ”gumman”. Vi kommer att få ta del av historian kring byn och hur det var att leva där ”förr i tiden ”. Vi tar med lunch och äter utomhus. Den dagen börjar vi 8.00 och det är viktigt att ingen kommer för sent då vi går till bussen direkt.

På tisdag 15/9 är det föräldramöte mellan kl.18.30 – 20.00. Vi börjar i matsalen i stora skolan och sedan går vi ner till ”Silverhuset”.

Vi har också satt upp en lista på whiteboarden i hallen där ni kan fylla i vilken tid som passar er för höstens utvecklingssamtal. Det finns två datum att välja på och det gäller för alla skolans föräldrar och elever. Som bilaga finns lite frågor att samtala med ert barn om inför mötet då självklart barnet ska delta.

Trevlig Helg! Åsa Annika

2 svar på ”Veckobrev v.37”

1. Hejja Åsa och alla raketer. Vilken bra blogg och kul att läsa om ert stapeldiagram. Hälsningar från Jessica i 2-3b