Hej!

Då har vi äntligen kommit igång med bloggen!
Det känns skönt att vi haft ett riktigt härligt väder, där vi kunnat utnyttja rasterna för all social träning som behövs. Sakta men säkert så går vi igenom reglerna och de förhållningssätt som krävs och förväntas av oss alla på skolan. Eleverna är med i diskussioner kring hur vi ska ha det i klassen och skolan för att Tingvallaskolan ska fortsätta vara en trygg plats att vara på. Genom att göra rätt och göra fel lär vi oss hela tiden hur vi ska förhålla oss till regler, varandra och skolan i stort.

Den här veckan startade utvecklingssamtalen och jag tycker att det känns väldigt givande och roligt att få kunna sitta med er vårdnadshavare och era barn, där man kan få en liten djupare inblick till hur ni ser på saker och ting.
På tisdag (20/9) fortsätter utvecklingssamtalen enligt det schema som vi har lagt.

Vi har fortsatt att arbeta med matematiska grunderna i form av talens grannar, olika matematiska symboler och ord (vi har mest fokuserat på orden fler och färre och vad skillnaden är mellan att säga färre än mindre). Till det arbetar vi med talen upp till tio, främst i addition.

Nästa vecka kommer vi att fortsätta med detta arbete, men även gå vidare i svenskan, utöver att lära känna och kunna skriva bokstäverna så ska vi börja skriva lite mer.

Ha en riktigt härlig helg!
Med vänliga hälsningar,
Masaar Alkhouri