Veckobrev v.36  31/8 – 4/9 2015

Så har vi kommit in i en ny månad och även en ny årstid. Att prata om almanackan och om de begrepp som då följer är viktigt i förskoleklassen. Vi har pratat om veckans alla dagar , om månad och om årstid. Vi sjunger sånger som handlar om detta för att vi ska lära oss namnen på alla begrepp.

Även vädret pratar vi om och om vilka kläder som passar vid väderleken. Nu har vi fått använda både regnkläder och stövlar. Se till att rätt kläder finns på Silverhuset.

Den här veckan har vi också fortsatt med våra trivselregler. Att hjälpa varandra är viktigt. Barnen fick också en läxa att hjälpa någon där hemma. Roligt att så många hade med sig läxan påskriven tillbaka. Stolta barn fick applåder av kamraterna i skolan när vi läste upp läxorna i samlingen.

Vi har också pratat om likheter och olikheter och sjungit en sång om detta. I ”Boken om ” har barnen med ord och bild beskrivit olika känslor och också berättat om vad man är bra på.

Nästa vecka :

Lämna tillbaka de lappar vi skickat med barnen . Både de som kom i välkomstbrevet och de lappar från biblioteket vi skickar med i dag. Vi ska dit i september och få varsit bibliotekskort till barnen . Se till att fylla i dessa och ge tillbaka till oss så fort som möjligt.

Utflykt på torsdag 10/9 till Mulle Meck – parken i Ulriksdal. Vi tar med lunch från skolan . Se till att barnen har kläder som passar väderleken. Vi är ute hela dagen. Den dagen slutar vi kl. 14.00

På gång :

Föräldramöte tisdag 15/9