Veckobrev v.35 24 – 28 augusti 2015

Den här veckan har vi fortsatt att gå runt i Märsta och visat varandra var vi bor. Barnen känner sig stolta och det är målet med aktiviteten. Att lära sig sin adress är också viktigt. Barnen har också fått visat sin lekplats där vi stannat en liten stund och lekt. Vi övar oss i att vara bra vänner.

Vi har också på olika sätt arbetat med våra trivselregler. Med hjälp av ”Kråkan” och Robin Hood och små korta filmer från utbildningsradion har vi diskuterat hur man ska vara mot varandra. Att våga prata i grupp och ha en åsikt om saker är viktiga kunskaper som vi övar oss på.

Nästa vecka fortsätter vårt arbete med att stärka barnens självkänsla med liknande uppgifter.

Nästa vecka : Idrott på tisdag . Se till att barnen har med sig ombyte och handduk till duschen efteråt.

Ni som ännu inte lämnat tillbaka de lappar som ni fick i förra veckan för påskrift lämnar dessa till oss så snart som möjligt.

Läs också Helenas Augustiblad som finns med som extra bilaga i dag i Loggboken. Där står bl.a. om ett föräldraforumsmöte torsdag den 10/9  där Pernilla Bergqvist deltar och även om studiedagarna den 21 och 22 september.

Ni föräldrar behöver  se till att det finns extrakläder här och även regnkläder och stövlar då vi är ute varje dag efter lunchen.

Trevlig helg ! Åsa och Annika