snöbilder1Veckobrev v 3  .snöbilder2 18 / 1 – 22 / 1 2016

Den här veckan har vi fortsatt med temat ” Vinter ”. I måndags gjorde barnen fina vinterbilder där de kreativt fick visa vad ”vinter” betyder för var och en. I veckan har vi också med ord berättat vad man först tänker på när man säger ”vinter”. Resultaten sitter på väggarna i klassrummen.

I tisdags hade vi en härlig stund tillsammans med regnbågens fskkl. i pulka-backen vid Ekilla gårdsväg. Kul att få röra på sig och mycket motion i benen genom att gå upp och ner för backen.

Vi har också läst böcker om hur djuren klarar sig på vintern och sjungit vintersånger tillsammans.

I Bornholm jobbar vi vidare med fyraljuds-ord.

I ”matten” har vi börjat att arbeta med geometriska figurer. Den här veckan   ”cirkeln”. Vi har letat cirklar i rummet, gjort bilder med cirklar och även gjort snögubbetavlor med tre cirklar i olika storlekar.

Nu har vi en egen skridsko – is vid skolgården ! Alla kan ta med egna skridskor och hjälm för att åka på rasterna och på fritids.Barnen får själva knyta skridskor .De kan knyta inomhus om de har skydd på skridskorna.

Nästa vecka : Då vi har egen is så åker vi skridskor på den på torsdag den 28/1 i stället för i ishallen. Ingen idrott på tisdagen .

Vi kommer att sätta upp tider för vårens utvecklingssamtal. Fyll i så snart ni kan ! Tiderna kommer att sitta  på anslagstavlan.

Trevlig helg ! Åsa och Annika  kalahatre i radvildkattenvinterord