Hej!

Nu har det gått två skolveckor det här året och vilken fantastisk start det varit med fokus och en härlig arbetsmoral.
Den här veckan har vi verkligen kunnat fokusera på skolarbete, då en hel del av klassrumsmiljön och hur man är i klassrummet nu går på ett bra sätt.
Vi har arbetat med samarbete, där vi i svenska ämnet jobbat i olika stationer, för att både träna på samarbete men också för att stärka olika typer av områden så som skrift, kreativitet, läsning och stavning. Detta är ett arbetssätt som vi ska fortsätta att nyttja vidare.
I matematik har fokus varit på två saker, dels likhetstecknet betydelse såsom
4 + __ = 10 , 14 = 10 + __ och dels veckodagar samt ordningstal (första, andra tredje och så vidare).

I nästa vecka så början veckan med att vi ska åka till simhallen på idrotten och simma på måndag. Detta kommer vi att göra med den andra ettan, vilket innebär att vi delar upp klassen i två grupper som går på två skilda tider, där den första går vid skolstart cirka 09.10.

I februari så är det dags för utvecklingssamtal, dessa kommer vi att försöka göra som andra klasser har på Tingvallaskolan, vilket är att ha elevledda utvecklingssamtal. Dessa kommer vi att öva på under kommande veckor fram tills det är dags för utvecklingssamtalen den 14/2 samt 22/2.

Tillsammans med detta mail så bifogar jag här rektorns månadsblad.
Månadsblad föräldrar januari 2017

Med vänliga hälsningar,